Seda, et mesi on kasulik ja hea, oleme kuulnud lapsena juba oma vanavanemate käest. Küll käis vanaema lusikatäie meega voodi juures, kui külmetus oli kallal või sai tehtud hea une droogi: sooja piima meega. Tegelikult, kui mõtlema hakata, siis mee kasutusvõimaluste loetelu tervise heaks saaks olema üsna pikk. Näiteks sisaldab mesi antioksüdante, mis kaitsevad veresoonte seinu ning hoiavad ära ateroskleroosist põhjustatud kahjustusi veresoontes. See tähendab siis veresoonte lubjastumist, mis kipub vanemaealiste häda olema.

Mida tumedam on mesi, seda rohkem antioksüdante see sisaldab. Kõige tumedamaks on osutunud tatraõitelt korjatud mesi. Selleks et saada igapäevaselt vajalik kogus antioksüdante, on soovitatav igapäevaselt suhkru ja muude magustajate asemel hoopis  mett tarvitada. Huvitav on märkida, et ka must tee sisaldab antioksüdante, siis peale tee joomist veres antioksüdantide sisaldus ei suurene. Küll suureneb see aga siis, kui süüa mett.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga